Pizza asta te scoate din toate belele, se face rapid cu ingrediente pe care le ai prin frigider si tine si de foame....Le-am aburit in seara asta pe fetele de la Miercurea lui Ciuc...:)))))))))))
Blat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15 min. Apoi am adaugat sarea, restul de apa si uleiul si am framantat bine, am trantit aluatul de masa de lucru de 69 de ori ( nu-i o regula de cate ori sa trantesti aluatul, dar cu cat mai mult cu atat iese mai pufos). Am asezat aluatul intr-un castron uns cu ulei , l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul.
Umplutura : Pulpele de pui le-am dezosat si le-am taiat cubulete marunte, sunca Sissi am taiat-o tot in cubulete marunte, feliile de carnat le-am taiat pe jumatate , maslinele feliute si cascavalul cubulete.
Sos de rosii : Am pus la fiert bulionul cu sarea, piperul si cimbrul si l-am scazut , pana sa ingrosat.
Am folosit tava de la aragaz pe care am tapetat-o cu hartie de copt, am intins aluatul crescut direct in tava ajutandu-ma de maini. Peste aluat am intins sosul de rosii, apoi umplutura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat-o pana a inceput sa se rumeneasca bine si blatul este copt.