Pizza cu blat perfect

de Gherca Daniela in Pizza, 15 Iul 2014 | 6801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ceasca si jumatate de apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 cesti si jumatate de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • oregano
  • Topping:
  • salam
  • felii subtiri de sunca
  • ardei
  • ceapa taiata julienne
  • rosii
  • cascaval ras emmentales
  • mozzarella
  • kechup
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat perfect:

Blatul:  

In bolul care framantam punem apa calduta si peste rasturnam plicul de drojdie uscata si lasam asa fara sa amestecam 5 minute. Pe urma adaugam uleiul, faina, sarea si oregano. Faina o punem treptat si cu mana framantam usor pana la incorcorarea aluatului. Framantam aluatul timp de 10 minute, pana nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 si intindem in ce forma dorim, dar sa fie foarte bine intins, destul de subtire, apoi ungem aluatul cu kechup si punem topping dupa preferinte.

Dam la cuptor pentru 25 - 30 min pana ce marginea s-a facut usor maronie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat perfect" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos