O pizza deosebit de gustoasa, cucereste prin aroma si savoare. Ananasul se imbina perfect cu pieptul de pui usor rumenit.
Pentru blat ne sunt necesare:
Suplimentar:
Pentru umplut:
Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.
Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.
Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.
Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.
Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.
Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.
Din aluatul dospit se întind două foi egale.
Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.
Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.
După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!