Pizza cu ananas si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2016 | 4796 vizualizari

 

O pizza deosebit de gustoasa, cucereste prin aroma si savoare. Ananasul se imbina perfect cu pieptul de pui usor rumenit.

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare: 

  • 350 gr făină albă de grâu
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • O linguriţă cu zahăr 
  • O linguriţă cu sare 
  • 50 ml lapte dulce 
  • Un ou
  • 2 linguri cu ulei 
  • 2 linguriţe cu oregano uscat
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă

Suplimentar:

  •  100 ml suc de roşii (de casă)

Pentru umplut: 

  • Un piept mic de pui
  • 400 gr caşcaval 
  • Un ananas
  • Doi ardei capia roşu 
  • Câteva fire de ceapă verde
  • O rămurică de roşii chery

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ananas si piept de pui:

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.

Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.

Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.

Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.

Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.

Din aluatul dospit se întind două foi egale.

Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.

Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.

După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ananas si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Figurine din foietaj cu cascaval