Pizza

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 3338 vizualizari

 

O duminica placuta va doresc si... o invitatie la pizza !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 25 gr. drojdie
  • 250 ml. apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei (pt. framantat)
  • 250 gr. cascaval
  • sunca presata
  • salam
  • 200 gr. masline
  • o rosie
  • un ardei gras
  • o lingurita oregano
  • 4 linguri ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanta aluatul pentru pizza :
se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.
 Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.

 Intre timp se curata maslinele de samburi, sunca si ardeiul se taie in fasii, rosia si salamul se feliaza iar cascavalul se da pe razatoare.

 In tava in care s-a pus hartie de copt, se aseaza blatul de pizza cu marginile mai groase .
 Se unge cu ketchup, se presara putin oregano, apoi cascavalul, salamul, sunca, ardeiul, maslinele si rosiile, iar la final se mai pune putin cascaval si oregano.

 Se baga in cuptorul deja incins, si se lasa 15-20 min. la foc potrivit.
 Se scoate, se feliaza si se serveste calda cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]