Ingredientele sunt pt 2 pizza cu diametrul de 27 cm
Pt aluat:
Pt umplutura:
Aluat:
Incalzim putina apa intr-un ibric si adaugam drojdia pana se dizolva.
Intr-un bol mai mare punem faina iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata si restul ignredientelor (sarea, oul, uleiul si iaurtul) si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini dupa care acoperim bolul cu un servet si il lasam la crescut la loc cald aprox 1 h - 1h jumate.
Umplutura
Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-o tigaie cu ulei incins. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt pana se calesc putin. Punem pasta de tomate, adaugam putina apa amestecand bine pana se formeaza un sos, apoi punem oregano si sare dupa gust.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2 si cu sucitorul facem 2 foi (blaturile).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem primul blat peste care adaugam jumatate din sosul preparat peste care adaugam 1 cabanos taiat cubulete (1 il pastram pt a2a pizza), masline, cateva felii de rosii iar deasupra presaram cascavalul ras.
Dam la cuptor pt aprox 40 min pana se rumeneste.
La fel se procedeaza si cu a2a pizza.
Pofta buna!!