Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

de ANCA in Ficat, 8 Apr 2009 | 11909 vizualizari

 

Pentru amatorii de mancaruri picante, va prezint piureul unguresc, unul dintre preferatele mele! Il prepara mamaia mea, care se tragea din Ardeal, apoi mama…

Se serveste ca garnitura la fripturi, carnati (merge fff bine), ficatei, si este insotit primavara de salata verde proaspata (cu castraveti, ceapa verde si ridichii, stropite cu ulei de masline si lamaie din belsug), iar iarna de muraturi felurite!

De multe ori, mi-e atat de pofta, incat il mananc simplu, fara carne, doar cu salata, deeeliiiiciu, pe cuvant!!:)

Ingredientele se pun in functie de gust, de cantitatea de piure si de cat de iute va place:)

Mie mi-au iesit 3 portii si am folosit asa:

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ficatei
  • 500 grame cartofi
  • doua cepe
  • lapte
  • unt
  • sare
  • cimbru
  • boia iute
  • pasta sos rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca:

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru, le amestec bine si le mai las pe foc pret de cateva minute.

Piureul se prepara in mod obisnuit, cu lapte si unt, se potriveste cu sare, apoi adaugam ceapa calita si amestecam bine si gata piureul unguresc:)

Ficateii: i-am inabusit in putin ulei cateva minute, acoperiti cu un capac, apoi am adaugat mujdei de usturoi, cimbru, piper, sare, si i-am acoperit cu un capac, inca vreo 10 minute.

De cand a mancat prima data, sotul meu se declara dependent si el..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANCA 1

25.10.2009, 13:55

Aaa, multam Bubulina, ai fost pe faza!

Oana 1

25.10.2009, 14:11

Ma duc sa fac niste clatite

ionix 1

25.10.2009, 14:13

super.... pun la favorite sa nu uit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu unt