Piure de napi, cartofi si morcovi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2017 | 5325 vizualizari

 



Cum va spuneam, acum ceva timp am descoperit si eu napii. Am incercat acum si acest piure. Este bun, dar imi plac mai mult napii cruzi :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g napi
  • 400 g cartofi
  • 1 morcov
  • cca 25 g unt
  • o cana de lapte
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de napi, cartofi si morcovi:

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si pe acestia in apa rece cu sare. Cand sunt fierti napii ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii taiem bucati mai mici. Punem intr-un castron napii, cartofii si morcovul si untul si ii zdrobim cu ustensila pentru piure. Adaugam laptele si amestecam pana omogenizam piureul. Potrivim gustul de sare si nucsoara. Servim simplu sau garnitura la o fripturica. Noi am insotit piureul cu fripturica de ratoi :D Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de napi, cartofi si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure in trei culori