Curatam bine carnea, o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor, la foc mic pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa.
Intre timp, curatam cartofii si ii fierbem in apa cu putina sare. Cand se sfarama ii scurgem de apa si ii pasam fie cu margarina fie cu lapte cald. Daca este necesar se mai adauga putina sare si cateva fire de tarhon maruntit.
Pentru sos tocam taiem ceapa, ardeiul iute/ gras si usturoiul si le calim in 2 linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam un pahar mare cu apa, condimentele si rosiile razuite, fara pielita. Lasam sosul sa fiarba pana capata consistenta. Cand l-am luat de pe foc presaram patrunjel proaspat.
Servim piure-ul de cartofi cu o pulpita de pui si cu sos de rosii.
Pofta buna!