Piure de cartofi cu pulpe de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 5 Apr 2011 | 29298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui,
  • 1/2 kg cartofi,
  • margarina sau un pahar cu lapte,
  • sare, tarhon
  • Pentru sosul de rosii:
  • delikat/sare,
  • piper/chili,
  • oregano,
  • tarhon, rozamarin
  • 2 cepe potrivite,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 ardei gras,
  • 4 rosii,
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu pulpe de pui:

Curatam bine carnea,  o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor,  la foc mic pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa.

Intre timp, curatam cartofii si ii fierbem in apa cu putina sare.  Cand se sfarama ii scurgem de apa si ii pasam fie cu margarina fie cu lapte cald. Daca este necesar se mai adauga putina sare si cateva fire de tarhon maruntit.

Pentru sos tocam taiem  ceapa, ardeiul iute/ gras si usturoiul si le calim in 2 linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam un pahar mare cu apa, condimentele si rosiile razuite, fara pielita. Lasam sosul sa fiarba pana capata consistenta. Cand l-am luat de pe foc presaram patrunjel proaspat.

Servim piure-ul de cartofi cu o pulpita de pui si cu sos de rosii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat