Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata.
Se imparte carnea primita in gogosoase rotunde , se bate intre palme, se acopera cu doua napolitane, se stringe bine intre palme si se lasa pe un fund de lemn pe vre-o 10 minute c asa se inmoaie putin napolitanele .
Dupa aceia se tavalesc bine prin faina, apoi prin celelalte 2 oua batute si se prajesc pe tigaia, care a fost incalzita bine in prealabil. Se prajesc undeva vre-o 30 sec pe o parte si se intoarce repede pe alta parte c asa se prinda bine oul invelit.
Se scade temperatura de prajire. Dupa ce vedeti ca s-au invelit bine in prajitura scadeti temperatura cit mai mica , si prajitele bine inca vre-o 5-6 minute, cind pe o parte ,cind pe alta.
La masa se pot servi fierbint cu anumita garnitura, sau se pot raci bine , pune putin sub o greutate si se taia felii cum este aratat in fotografie si se pot servi la masa de sarbatoare in calitate de aperitiv cu alte rulade.