Pink cupcakes

de Criss in Prajituri, 15 Mai 2012 | 5536 vizualizari

 

Aceste cupcakes-uri se doreau a fi de fapt cu totul si cu totul altceva.Am scos din congelator fructe de padure si albusuri pentru o Pavlova, dar am plecat de acasa si am cam uitat sa ma intorc. :)Dar cand am ajuns de la padure era deja prea tarziu pentru pavlova asa ca am facut niste cupcakes din albusuri, cu frosting de fructe de padure cu frisca.

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale

Pentru frosting:

  • 300 g mix de fructe de padure
  • 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 lingura apa
  • 300 ml frisca
  • cateva mure pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pink cupcakes:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, aromele si in final faina cu praful de copt. Se pune compozitia in cosulete de hartie, in forme de briose si se coc briosele 25 minute.

(Aceasta reteta din albusuri merge foarte bine si pentru un blat de tort spre exemplu. E atat de pufos incat nici nu necesita insiropare. )

Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pink cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

jolygina 1

16.05.2012, 12:07

frumos

Criss 1

17.05.2012, 08:29

Multumesc mult dragelor.

Criss 1

17.05.2012, 08:30

Simona, si eu am o rezerva serioasa de albusuri si ma gandesc sa fac ceva cu ele in week-end. Mi-e gandul la o Pavlova. Sa vedem ce spun si baietii ca lor nu prea le place.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
"Valurile Dunarii" cu caise