Pilimeni

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2009 | 15104 vizualizari

 

Este o reteta traditonala ruseasca.

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 700 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml apa rece
        Umplutura:
  • 500 gr carne tocata, fie porc, vita si pui sau amestec
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilimeni:

Aluatul: Se amesteca toate componentele de mai sus si se face un aluat vartos, se framanta ~15 min ,ca sa iasa elastic. Se lasa sa se odihnesca 30 min.

Umplutura: se amesteca toate componentele de mai sus (ceapa sa fie fin tocata).

Dupa ce s-a odihnit aluatul impartim in 4 si intindem foi subtiri. Acasa am o ustenila speciala care da forma pilimenelor, insa daca nu aveti se poate face la fel de bine forma cu un pahar sau taind patratele de 5 cm. Se pune carne pe mijloc si se lipeste. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun pilimenile si se lasa sa fiarba intre 7 -10 min. de preferinta sa gustati una.

Ca sos, se manaca fie cu smantana fie cu unt sau simplu cu otet.

Reteta video de pe youtube

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilimeni" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

ninaishon 1

01.07.2010, 09:40

servirea se face in felul urmator: dupa ce le-ai scos de la fiert se pune unt ca sa nu se lipeasca si se amesteca bine, cind iti pui in farfurie adaugi cita smintina vrei si intr-o farfurie separata torni putin otet si inmoi fiecare pilimeana in otet si maninci, asa se serveste la noi

iry-gabriela 1

28.02.2012, 05:35

eu cred ca este bun oricum vrem sa mancam

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita