Pilaf sarbesc

de oO_ acnA _Oo in Mancaruri de post, 18 Oct 2012 | 5054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 300 g ciuperci champignon
  • 300 g orez
  • 800 ml supa de legume ( eu am fiert apa cu delicat si am facut o "supa" mai concentrata ca sa nu mai fiu nevoita sa mai adaug sare la pilaf )
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 2 frunze dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Calim legumele (ceapa, morcovii, ardeii, si ciupercile) .Cand acestea s-au calit, adaugam orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele. 

Punem totul intr-un vas yena, mai adanc , turnam supa de legume, adaugam frunzele de dafin si dam la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

Cand pilaful este gata, condimentam cu piper si eventual tocam o tufa de patrunjel ( eu nu am folosit ca am uitat :)) ... am cumparat tufa si am uitat-o in frigider :)) )

Eu pilaful acesta l-am folosit pe post de garnitura langa friptura de vitel , dar se poate servi si simplu  cu o salata langa :)

Pofta buna ! .... :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume (de post)