Pilaf de orez cu pui la cuptor

de simona72 in Pui, 1 Oct 2013 | 29056 vizualizari

 

Nu am mai facut pilaf de mult timp, dar cum imi trec prin fata ochilor zilnic foarte multe retete bune, mi-a facut cu ochiul un pilaf sarbesc....asa ca azi am facut pilaful pe care-l fac eu de obicei...nu stiu daca-i sarbesc, romanesc, conteaza ca este bun...

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • pt pilaf:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov maricel
  • 2 rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana orez
  • 2 cani si jumatate de apa
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui la cuptor:

Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am prajit carnea punem inca 2-3 linguri ulei de masline, prazul curatat si spalat si taiat rondele. Dupa ce s-a calit prazul se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari si ardeiul taiat julien. se lasa sa se caleasca toate 5 minute, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate in cuburi mari, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se mai lasa 2-3 minute pe foc sa se caleasca toate. Pregatim un vas termorezistent in care punem legumele calite, orezul spalat, apa necesara pilafului si amestecam. Deasupra punem carnea de pui, acoperim vasul cu capac si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 1 ora. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu muraturi

2

aveti grija sa nu lasati orezul prea mult in cuptor sa se terciuiasca...se poate verifica dupa 30-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf taranesc