Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 8638 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • partea verde de la un fir de praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite:

Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei.

Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la sotat impreuna cu ardeiul in ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, punem orezul, turnam 1 cana apa calduta si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Adaugam si a doua cana cu apa, amestecam, lasam pana scade apa si orezul incepe se se umfle, apoi o adaugam si pe a treia.

Dupa ce pilaful s-a legat oprim focul, presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim cu ciuperci pleurotus prajite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza de post