Pilaf cu leurda

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 9934 vizualizari

 

Am incercat intr-o doara, dar a iesit asa de bun incat de abia astept sa mai fac. Din cauza lui am pus si pentru "iarna" in congeletor! Este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu leurda:

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot.

Ardeii se curata si se toaca marunt.

Leurda se spala si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute.

Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute.

Se presara vegeta, piper si sare.

Se adauga doua pahare cu apa si cand fierbe si adauga orezul.

Se lasa la fiert 25-30 minute, amestecand sa nu se prinda.

Cand este fiert orezul se adauga si leurda si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine de 2-3 ori si este gata.

Se mananca ca atare sau garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati se pot pune si alte legume in pilaf, morcovi, ciuperci. rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu dovleac