Am incercat intr-o doara, dar a iesit asa de bun incat de abia astept sa mai fac. Din cauza lui am pus si pentru "iarna" in congeletor! Este foarte bun!
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot.
Ardeii se curata si se toaca marunt.
Leurda se spala si se toaca marunt.
Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute.
Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute.
Se presara vegeta, piper si sare.
Se adauga doua pahare cu apa si cand fierbe si adauga orezul.
Se lasa la fiert 25-30 minute, amestecand sa nu se prinda.
Cand este fiert orezul se adauga si leurda si se mai fierbe 5 minute.
Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine de 2-3 ori si este gata.
Se mananca ca atare sau garnitura la fripturi.
Pofta Buna!
1
Daca preferati se pot pune si alte legume in pilaf, morcovi, ciuperci. rosii.