Pilaf cu carne de curcan si mini-carote

de Bucataras Medi in Curcan, 24 Mai 2012 | 4169 vizualizari

 

Pilaful este unul din cele mai usoare mancaruri pe care le poti prepara.Poate fi folosit drept garnitura sau ca fel principal.Il putem prepara cu legume,carne sau o combinatie de legume si carne.
Si pentru ca imi plac minicarotele(si aici ma refer si la gust dar si la aspect) am hotarat de aceasta data sa le folosesc la "confectionarea" unui pilaf cu carne de curcan.

 

INGREDIENTE

  • o cana cu orez
  • o pulpa superioara de curcan dezosata
  • 3 fire ceapa verde
  • o mana mini-carote
  • 5-6 linguri cu ulei de masline(mie imi place pilaful sa fie mai gras)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carne de curcan si mini-carote:

Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai inalta) uleiul si rumenim carnea. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar ceapa taiata marunt si mini-carotele le calim in uleiul ramas de la prajirea carnii. Adaugam un pahar cu apa si carnea rumenita peste legumele calite si lasam sa fiarba la foc potrivit,sub capac ,circa 10 min. dupa care adaugam orezul ales si spalat si 3 cani cu apa calda(eu folosesc proportia 1 cana orez/3 cani apa). Condimentam cu sare, adaugam si patrunjel verde tocat marunt si amestecam pentru o buna omogenizare. Lasam sa fiarba (fara a amesteca in el decat atunci cand simtim ca a scazut) la foc mic circa 15 min.(al dente) Daca mai este nevoie mai adaugam apa, astfel incat la final deasupra orezului sa mai ramana ceva lichid.. Tragem de pe foc si lasam sub capac circa 10-15 min.. pana cand orezul absoarbe tot lichidul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de curcan si mini-carote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica