Piftie de curcan

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 6115 vizualizari

 

DELICIOASE,POTRIVITE SI PENTRU COPII.

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan cu os(cca 2,5 kg)
  • 2 picioruse de porc
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • un pastarnac o telina
  • 3 foi de dafin
  • 15 boabe de piper
  • sare
  • 10 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

-se spala si se curata bine picirusele de porc

-se portioneaza pieptul de curcan

-se aseaza intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa rece astfel incat nivelul acesteia sa fie cu un lat de palma deasupra

-se fiebe la foc potrivit (cu sare)pana cand carnea se desprinde de pe oase(cca 120 min) si se spumeaza intre timp

-se adauga zarzavatul curatat si spalat,foile de dafin si piperul si se mai lasa pe foc pana cand fierbe si zarzavatul

-se scot oasele si se aseaza carnea in mai multe farfurii

-se piseaza usturoiul cu sare si se amesteca cu zeama

-se strecoara zeama si se toarna peste carne astfel incat aceasta sa fie bine acoperita

-se da la rece sa se inchege

-se serveste rasturnata pe platou si ornata cu boia si branza feta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

diaconta 1

20.01.2013, 11:49

a facut si mama zilele trecute

Rocsi 1

20.01.2013, 12:14

Ma abonez la o portie ca imi place

Lau 1

20.01.2013, 18:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lalele umplute cu crema de branza