Piftie de curcan

de anomisana in Curcan, 10 Ian 2012 | 4606 vizualizari

 

Sau piftie de fostul, cum o alintă soţul meu. Da, numele meu după primul soţ a fost Curcan şi poate de aceea nu prea gătesc cu această carne, dar de Crăciun m-am gândit că poate vine sora mea acasă, iar cumnatul meu fiind sirian, ei nu mănâncă porc. În cazul ăsta, cea mai potrivită pentru piftie era această carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi
  • 2 pulpe
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • pătrunjel verde
  • 15 gr gelatină
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • usturoi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Am curăţat legumele şi carnea şi le-am pus la fiert cu sare, foi de dafin şi boabe de piper. La foc mic, cu multă apă, fără capac, preţ de vreo 4-5 ore, aşa cum am fost învăţată, că până acum nu am mai făcut acest preparat. Am adunat spuma pe măsură ce apărea.

Între timp am curăţat şi pisat usturoiul, am spălat şi tocat fin pătrunjelul verde. Spre sfârşit am pus gelatina la înmuiat în puţină apă. Când a fost gata, am scos carnea şi legumele din supă, ceapa am aruncat-o, morcovul l-am tăiai feliuţe, iar carnea după ce s-a răcit, am curăţat-o de pieliţe, oase şi tendoane şi am împărţit-o în porţii mici.

În supa fierbinte am pus usturoiul pisat, am lăsat puţin să-şi tragă aroma, apoi am strecurat de câteva ori.

Când a fost supa călduţă, am adăugat gelatina pe care am încălzit-o puţin la microunde. Apoi am împărţin în vase individuale de o porţie morcov, carne şi supă, iar deasupra am presărat pătrunjel tocat. Am dat la rece să se închege, iar când am servit la masă, am scos piftia din forme, partea cu pătrunjel rămânând baza, iar deasupra se vedea o feliuţă de morcov. Din păcate, nu am poză de prezentare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

10.01.2012, 21:57

anomisana 1

10.01.2012, 23:20

Dragelor şi dragilor, (să nu-l exclud pe Vladimir) sunt onorată de aprecierile voastre. Formele sunt de îngheţată dar eu le mai găsesc şi alte întrebuinţări; piftia chiar a fost gustoasă deşi a fost prima încercare (norocul începătorului); Alinutzika, să ştii că nu sunt chiar aşa tânără cum crezi; Diaconta, soţul meu chiar are simţul umorului. Cred că seamănă oarecum la spirit cu Costel al tău, Ina. Cred că din acelaşi motiv ca Diaconta nu am făcut eu până acum această piftie. Păcat de ea, că-i tare bună. Sper că nu am uitat pe nimeni.

adry88 1

11.01.2012, 13:28

place mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan