Piftie

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2012 | 4862 vizualizari

 

E o piftie de porc in care am adaugat si niste legume, foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de porc (eu l-am cumparat, asa ca a fost gata portionat, bun de pus la fiert),
  • 1 bucata sorici de porc,
  • 6-7 catei mari de usturoi,
  • sare,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • legume congelate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Piciorul de porc l-am pus la fiert impreuna cu bucata de sorici intr-o oala mare cu apa. Nu am adaugat apa deloc ci am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut la jumatate.

Daca nu a fiert bine carnea mai putem adauga un pahar cu apa si lasam sa mai fiarba. La mine nu a fost cazul:)

Am oprit focul si am lasat piftia cam 30 de minute pana n-a mai fost chiar fierbinte ci doar calduta.

Am adaugat sare, usturoi maruntit ca pt mujdei si gelatina dizolvata in lichidul de la piftie.

Am amestecat bine si am pus piftia in boluri.

Pentru un aspect cat mai colorat am pus pe fundul bolurilor legume congelate pe care le-am fiert separat in apa cu sare.

Nu e necesar, dar mie mi-a placut chiar si gustul nu numai aspectul:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca