Piept de rata caramelizat la cuptor

de papabundetot in Rata, 16 Iun 2013 | 12736 vizualizari

 

Nu sunt eu o mare iubitoare de carne,dar daca imi spui cuvantul RATA ….deja lucrurile se schimba si papilele mele gustative incep sa o ia razna si nu mai am liniste cu ele pana cand nu le dau…rata:). Am avut initial o rata intreaga dar pentru ca in familia mea numai eu mananc aceasta minuntata pasare,am portionat-o si in felul asta ma rasfat de mai multe ori . acum a venit randul pieptului de rata asa ca m-am gandit sa il fac cat mai apetisant si sa ma bucur de el. L-am taiat in 2 buc si partea cu pielita am crestat-o cu un cutit bine ascutit (numai pielea fara a atinge si carnea),am condimentat-o apoi cu:

 

INGREDIENTE

  • Curry,
  • sos de soia,
  • chilli,
  • 1 catel de usturoi zdrobit si
  • am lasat carnea sa stea o vreme in acest bait sa ii spun asa…cam 2-3 ore la frigider.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat la cuptor:

Dupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte. Precizez de la inceput ca eu nu mananc rata si nici o alta carne cum ne invata bucatarii la tv….adica semifacuta si cu sangele curgand din ea…eu o gatesc complet indiferent ce carne este…dar cine doreste o poate gati mai putin decat mine.Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti,am luat rata de pe foc,am asezat-o intr-o tava de cuptor,in care am adaugat si grasimea care s-a scurs de la ea,am facut un amestec de miere de albine si sos de soia,am tavalit rata prin acest amestec si am bagat-o la cuptor. Am tinut-o cam o ora la cuptor,dar din 10 in 10 minute,o scoteam si cu o pensula o ungeam cu amestecul acesta de miere cu soia…de asta s-a bronzat atat de frumos 

Se poate servi alaturi de o salata sau orice altceva doriti…eu am mancat-o cu paste.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

papabundetot 1

17.06.2013, 14:46

pfffff Sim0na...e o nebunie,eu cel putin nu ma omor cu carnea in general dar rata....as manca non stop

Panacris 1

05.02.2014, 13:48

Panacris 1

05.02.2014, 13:49

De pus la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor