Piept de pui imblanit

de RuxyRux in Pui, 17 Ian 2011 | 10567 vizualizari

 

....adica bine imbracat( LOL) in crusta de pesmet si parmezan...umplut cu carnaciori si ciupercute...mmmmm...yamyyyy... servit cu taitei in unt si parmezan...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 300 gr pesmet
  • un ou batut
  • o ceapa mica
  • 12 bucati ciupercute( micute)
  • 1 carnacior( destul de mare eu am pus afumat si pus putin pe gratar)
  • 4 linguri lapte
  • o felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura faina
  • un ou
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • Ulei
  • Unt  100 gr
  • parmezan 60 gr
  • Garnitura:
  • Taitei
  • 100 gr unt 
  • o mana parmezan
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui imblanit:

Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele.

Pregatim umplutura:

Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea si piperul apoi patrunjelul tocat.

Compozitia rezultata o intindem pe fiecare bucata de piept, strangem pieptul ca pe rulada si-l fixam cu un  betisor pentru frigarui.

Il dam prin oul batut si apoi il tavalim bine prin pesmet.

Punem ulei intr-o tava de jena, apoi asezam bucatile de piept una langa alta. Le stropim si pe ele  cu putin ulei si dam la cuptor la 200 grade pentru o ora.

Dupa 30 de minute pe fiecare bucata punem fulgi de unt.

Dupa 10 minute punem deasupra si parmezanul ras.

Inca 20 de minute si mancam cel mai delicios piept de pui imblanit.... Nu uitam sa scoatem betisorul si apoi il taiem felii.

pentru garnitura...

Fierbem taiteii si apoi ii scurgem ii stropim cu putina apa rece sa se duca amidonul( mie personal nu-mi plac altfel pastele)...apoi ii tavalim in untul topit in tigaie , potrivim de sare si dupa 5 minute adaugam si o mana de parmezan ras.

Si...pofta mare desigur!

Eu am servit cu gogosari murati....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui imblanit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute cu ciuperci