Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana

de alilianaa in Pui, 26 Feb 2015 | 4251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 500 g ciuperci champignon
  • o ceapa mica
  • 200 ml smantana
  • 300 g cascaval
  • 30 ml vin sec alb
  • sare, piper, cimbru, usturoi
  • o ceasca de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana:

Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart.  Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva minute.  Cand partea lichida s-a redus suficient, scoatem pipetul de pui pe servetele absorbante si se pune sare peste el. In uleiul in care a fost prajit pieptul de pui, se pune o ceapa tocata marunt, se lasa la calit. Se adauga ciupercile care au fost spalate si portionate. Se pune capacul, se lasa la inabusit. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga smanatana, se potriveste de sare, piper, cimbru, se adauga cativa catei de usturoi si se aseaza si pieptul de pui. Se lasa toate impreuna in tigaie pret de cateva minute.

Preparatul se transfera intr-un vas de yena, se pune de-asupra cascaval si se mai da la cuptor pentru 5-7 minute. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (11)

Bunica 1

26.02.2015, 20:24

Ne dai expirate?Numai Medi e ”di vină!

Rocsi 1

26.02.2015, 22:07

Mmmm...

Gherca Daniela 1

26.02.2015, 23:09

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Fast food acasa