Piept de pui cu fulgi de porumb

de miremirc in Pui, 29 Noi 2011 | 30193 vizualizari

 

by bitza

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 lg smantana
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt mustar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • 200 g fulgi de porumb
  • 2 lg usturoi granulat
  • 1 ou
  • 5 lg faina
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper  
  • 300 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu fulgi de porumb:

Dezosam pieptul de pui si il taiem bucati mai mici; intr-un bol amestecam smantana, uleiul, mustarul, sarea, piperul, boiaua dulce (eu am facut pentru copii) sau iute si cateii de usturoi pasati. Prin acest amestec trecem fiecare bucatica de piept de pui, le asezam intr-o punga si dam la frigider pentru 3-4 ore.

Dupa ce au trecut cele 3-4 ore de macerat, pregatim intr-un castron : batem oul cu ajutorul unei furculite, adaugam cate o lingura de faina, cate o lingura de lapte pana le finalizam . adaugam sare si piper dupa gust. Fulgii de porumb i-am bagat in robotul de bucatarie pentru a-i marunti si i-am amestecat cu usturoiul granule.

Intr-o tigaie punem uleiul la incis pe foc. Pieptul de pui il dam prin amestecul cu ou, apoi prin fulgii de porumb si ii asezam in tigaia cu ulei ; ii lasam la prajit la foc mic pana se rumenesc pe ambele parti.

Se scot pe un servet absorbant pentru a lua excesul de uleiul. Se servesc lanaga o portie de carofi prajiti, piure de cartofi, orez fiert si o portie de ketchup dulce sau iute.

Va doresc multa pofta. Sunt un fel de KFC de casa :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai