Se pregateste carnea tocata se sareaza, pipereaza, boia si oregano, se toaca o ceapa marunt, se amesteca toate cu un pic de ulei sa nu fie fada carnea si se lasa in asteptare.
Pieptul de porc si el se sareaza un pic se ia carnea tocata se umple pieptul de porc se leaga cu ata alimentare
se da cu doia de pieptul de pui si se mai introduce usturoi taiat lamele in carnea tocata la capete. Pieptul asa format se va pune la prajit intr-o tigaie cu ulei, lasanduse sa se prajeasca pe toate partile maxim 10 minute.
Separat se va toca ceapa marunt, prazul fasii si rosiile cubulete, se pun in tava aragazului in care avem ulei si o ceasca de vin rosu si o crenguta de cimbru,
se ia pieptul de porc si se pune si el in tava aragazului langa celelalte ingrediente, se pun deasupra cele doua felii de cascaval sau branza topita si se da la cuptor la foc potrivit, se lasa aproximativ 10 de minute dupa care se scoate tava si se adauga pasta de tomate, lasandu-se aproximativ o ora, pentru a fi bine facuta carnea din interior.
Separat se spala mazarea, se toaca ceapa, se pune la calit, dupa ce mazarea s-a scurs se adauga si ea si mai punem o lingura de zahar, putem sa punem si mazarea la cuptor aproximativ 20-25 minute.
Pregatim friganelele, se taie painea, batem ouale, punem un praf de sare, pregatim tigaia si dam painea pin lapte si prin oua si o punem la prajit in tigaie, se repeta operatiunea pentru toate feliile de paine, la sfarsit pentru cine vrea se poate presara zahar pe ele, sunt garnitura speciala pentru mazare ii sporeste savoarea.
Verificam daca carnea este facuta si scoatem de la cuptor, nu uitati sa scoateti ata alimentara, se va servi ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna.