Piept de porc cu fasole boabe

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 10 Mar 2019 | 4312 vizualizari

 

O mancare delicioasa si renconfortanta.
Am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata.
Pieptul meu de porc era de calitate, proaspat, asezonat si rulat. 
L-am cumparat asa dar il puteti rula de casa. Puneti pieptul cu partea cu soric pe masa.
Taiati-l intr-o forma patrata, asezonati-l cu sare, piper, usturoi si cimbru. Rulati-l, soricul va fi la exterieur si legati-l cu sfoara de bucatarie.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/piept-de-porc-cu-fasole-boabe.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de porc proaspat rulat
  • 2 morcovi
  • 1 tija de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 cuisoare
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 500 g fasole boabe noua curatata si apoi congelata
  • 3 morcovi
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu fasole boabe:

Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat.

Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o  puteti consuma ca un preparat de casa,  rece o taiati in felii fine)

Scoateti carnea si lasati-o sa se raceasca un pic. Filtrati si pastrati supa in care a fiert.

Spalati, curatati si taiati in rondele 3 morcovi.

Tocati marunt ceapa ramasa si usturoiul.

Intr-o cocota incalziti uleiul si reveniti carnea pe toate partile. Puneti ceapa si usturoiul.

Adaugati morcovii si reveniti totul impreuna. Puneti fasolea congelata, paprika si gatiti impreuna timp de 5 minute. Scoateti carnea.

Diluati bulionul intr-un pahar mare de supa.

Varsati-l peste fasole si acoperiti totul cu apa fiarta.

Puneti sare, piper si gatiti la foc potrivit timp de 20 de minute.

Taiati carnea in felii si adaugati-o peste fasole.

Gatiti impreuna in jur de 20 de minute.

Verificati daca fasolea este fiarta si adaugati supa daca mai trebuie.

Serviti fierbinte !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu afumatura