Picanteria lui Andi

de Dulcyca in Sosuri, 27 Aug 2015 | 3117 vizualizari

Picanteria lui Andi

 

Reteta Picanteria a colegului drag Andi

 

INGREDIENTE

  • semințe de mac
  • piper diverse culori, boabe zdrobite
  • cuișoare zdrobite
  • cardamon zdrobit, cu tot cu coji
  • ulei de cînepă
  • oțet balsamic
  • branza de burduf
  • praf de curry
  • praf de usturoi sau 2-3 catei de usturoi
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picanteria lui Andi:

  În tigaia pe foc potolit, cîte 2 lingurițe de:
- semințe de mac
- piper diverse culori, boabe zdrobite
- cuișoare zdrobite
- cardamon zdrobit, cu tot cu coji.
Lăsati un pic să se pîrguiască, apoi se toarna putin ulei (ulei de canepa, indicat).
Cînd semințele incep să pocnească-n ulei, se adauga cam jumătate de căpățînă de usturoi, feliat subțire și cam o lingură de felii de ardei iute.
Cînd usturoiul începe să se rumenească, adăugati și amestecati masala (praf de curry) cam o lingură jumate. Folositi ”butter chicken masala”.
Umeziti cu oțet balsamic, amestecati să se mai îngroașe.
Adăugati unt, să se mai înmoaie conglomeratul format.
Se adauga 3 linguri de ”hot curry paste”.
Ar merge si  bulion, eventual amestecat cu boia de ardei iute.
Rezultă o pastă-conglomerat care vine în final frecată cu un bulgăre de brînză de burduf cît pumnul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Picanteria lui Andi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos curry - Reteta de baza plina de aroma