Petit Chinois

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2015 | 4823 vizualizari

 

Aceasta reteta este printre primele scrise intr-un caiet, imediat dupa ce am descoperit bucatarasul. Este un desert tare bun si ii multumesc Sylviei pentru reteta! >:D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g unt/margarina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. crema:

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg faina
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit Chinois:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 75 ml lapte, 1 lgt. zahar si 1 lg faina. Se amesteca toate in laptele caldut si se lasa sa dospeasca pentru cca 15 minute. Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul, praful de sare, ouale batute, untul taiat bucati, coaja de portocale, maiaua si restul de lapte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai este cazul se adauga faina atat cat este necesar. Se lasa aluatul la dospit timp de o ora.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se subtiaza cu laptele rece apoi se pune la foc mic pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se adauga stafidele cat este inca fierbinte. Se lasa la racit, timp in care mai amestecam pentru a se raci uniform si fara cocoloase.

Se intinde aluatul in foaie subtire de jumatate de centimetru, in forma dreptunghiulara. Se unge foaia cu crema, se rade deasupra coaja la o portocala si apoi cu grija se ruleaza foaia. Se taie bucati de 1-2 cm cu un cutit foarte bine ascutit si se aseaza feliile ridicate intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 225 de grade timp de 25-30 de minute. pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt bune atat calde cat si reci, presarate deasupra cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

03.04.2015, 10:40

Vă mulțumesc!

retete bune 1

09.04.2015, 09:15

am sa incerc si eu ,cu siguranta!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Petit chinois