Pește florentin

de elucubratiiculinare in Peste, 22 Noi 2012 | 4317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pește file (cod, merluciu, whiting),
  • 2-3 linguri ulei de măsline,
  • 4 linguri pesmet,
  • 1 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat,
  • 1/4 linguriță praf nucșoară,
  • 500 g spanac,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 100 ml vin alb,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește florentin:

Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte. A doua zi se lasă la zvântat.

Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară. Trecem fileurile de pește prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament unsă cu ulei de măsline. Stropim peștele cu puțin ulei de măsline și punem la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 30 minute.  La jumătatea timpului se întorc fileurile și pe partea cealaltă.

Între timp pregătim spanacul. Curățăm usturoiul și-l tocăm mărunt. Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim câteva secunde usturoiul, apoi adăugăm spanacul spălat și scurs de apa. În cazul în care folosiți spanac congelat, se pune congelat în wok, dar atenție să nu sară uleiul. Adăugăm 100 ml vin alb sec și călim la foc mare pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și păstrăm la cald până la servire.

Servim fileurile de pește pe pat de spanac și stropim totul cu suc proaspăt de lămâie.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește florentin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brânză și ouă - Rețeta gustoasă la cuptor

de RODIMUR 8

ieri la 19:57

Dovlecei gratinați la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 08.08 la 10:13

Aripioare de pui cu unt și parmezan - Delicioase și aromate

pe 08.08 la 08:47

Biscuiți chifle cu cașcaval - Super rapizi și gustoși

pe 08.08 la 08:34

TOP
utilizatori

RODIMUR

2204 puncte

Caty

1206 puncte

Rocsi

216 puncte

Tabita _

200 puncte

cristina1985

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor