Pestisori escabeche

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 3224 vizualizari

 

Un aperitiv rece din peste care se pastreaza bine in frigider pentru o peiroada mai lunga si este ideal vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pestisori
  • 3 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 chilli
  • 2 lamai
  • ulei de malsine
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper alb
  • faina si ulei pentru prajit pestisorii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori escabeche:

Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.

 Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.

 Pestisorii gata marinati ii dam prin faina si ii prajim in ulei incins. apoi ii scoatem pe hartie absorbanta. si ii asezam intr-un vas .

Ceapa o taiem solzisori (julien) si o punem la clait in ulei de masline (punem ulei cu generozitate) . Adaugam apoi ardeiul, taiat la fel, fazii subtiri. Lasma sa se inmoaie foarte bine, fara sa se prajeasca. Eventual punem un capac si calim inabusit. Adaugam sare, piper si dafin. Apoi cand ceapa e moale turnam vin alb . Mai lasam pana mai scade vinul si adaugam daca mai e nevoie ulei de masline. Ideea este sa fie sos suficient. Nu uitam chilli daca ne place mai picant . Turnam sosul de ceapa peste pestisorii din vas. miscand bine vasul sa acopere totul si sa patrunda printre straturi. Acoperim si dma la frigider. Servim rece cu paine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou - aperitiv