Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

de Gherca Daniela in Peste, 9 Iun 2016 | 3612 vizualizari

 

O mancare rapida si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti Merlucius
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • pesmet
  • 1 ou
  • cateva granule de usturoi(optional)
  • putina zeama de lamaie (optional)
  • lapte
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste Merlucius cu pesmet la tigaie:

         Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.
          Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece.
         Taiem pestele in bucati potivite, il saram si piperam, apoi il trecem prin faina alba, oul, pe care l-am batut cu putine granule de usturoi si zeama de lamaie si mai apoi l-am dat prin pesmet.
        Intr-o tigaie punem ulei, iar cand s-a incins bine asezam bucatile de peste si le prajim pe ambele parti la foc potrivit.
         Noi am servit cu usturoi si mamaliguta, dar se poate servi cu lamaie!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste Merlucius cu pesmet la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bacalhau à Brás (cod)