Ca deobicei tot pestele cu carnea rosie are pelita foarte groasa, deaceia in primul rind , se curata pestele de pelita si se taie in felii de grosimea de 1.5.- 2 cm . Intr-un vas se adauga pestele taiat feliute, maioneza , condimentele preferate pentru peste , sarea si se amesteca bine . Se lasa la marinat pentru toata noaptea.
A doua zi se incinge cuptorul pina la temperatura de 200 C. Se toarna in tava putin ulei, se adauga peste curatat de condimentele din marinada si se usuca la cuptor timp de 20 minute. Se stinge cuptorul si se lasa pestele in cuptor inca 30 minute.
In alt mod se poate coace pestela la temperatura de 150 C timp de 40 minute. Pestele se primeste putin uscat ca forma si are gust sarat , piparat cu miros de condimente .. Se combina foarte bine la gust cu salatele din verdeturi sau legume proaspete cu ulei de maslin sau cu cartofi copti la cuptori in coaja sau fierti in coaja. Se pastreza la frigider pina la 3-4 zile intr-un vas cu capac inchis.
Cind va este foarte foame in zilele de dieta mincati o bucatica de peste rosu preparat in asa mod . Veti potoli indata foa,e si totodata veti mica ceva sanatos si folositor pentru corpul nostru.