Peste la gratar

de liana_geicu in Peste, 21 Noi 2009 | 14376 vizualizari

 

este o mancare usoara si foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti mari Novac (aprox 7 kg)
  • 1 lamaie
  • 1 kg rosii
  • 4-5 ardei capia rosii
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare, piper alb
  • condimente pentru peste
  • 3 capatani de usturoi mai mari
  • 1 ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la gratar:

Pestele se taie bucati, se condimenteaza, se sareaza si pe fiecare bucata de peste se pun 2 feliute de rosii, 2 fasii subtiri de ardei si o feliuta de lamaie si se impaturesc bine in folie de aluminiu. Pestele invelit in folie se pune pe gratar.

Intre timp se coc rosiile si ardeii, se piseaza usturoiul. Cand s-au copt, ardeii se taie cubulete, iar rosiile se zdrobesc si se amesteca cu mujdeiul. Se taie marunt si ardeiul iute impreuna cu patrunjelul si se potriveste de piper. Se adauga putina apa; atat cat sa acopere pestele.

Cand pestele este gata se desface din folie si se pune in saramura pe care o dam 5 minute la cuptor.

Se serveste cald cu mamaliga.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Saramura se tine putin la cuptor, doar cat sa se incalzeasca putin.

2

Pe gratar, pestele se intoarce des pentru ca se face repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie