Peste cu pasta de curry

de simona72 in Peste, 16 Mar 2013 | 3861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati somon(este bun si alt peste)
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • pt amestec curry:
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • un ardei iute
  • o bucata ghimbir de 2 cm
  • 2 linguri pasta de curry de la borcan
  • 3 linguri lapte de cocos
  • o ceasca de apa
  • sare
  • piper
  • 1 limeta
  • patrunjel proaspat
  • 200 gr orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta de curry:

Pestele portionat il condimentam cu sare, piper, stropim cu putin ulei de masline,si-l dam la frigider pt o ora. Puneti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati ceapa,usturoiul si ardeiul iute taiate marunt si caliti pina se inmoaie. Turnati peste ele ghimbirul,lasati un minut, adugati pasta de curry si laptele de cocos. Cind incep toate sa fiarba adaugati apa, sare,piper,citeve frunze de patrunjel taiate marunt si zeama de la o jumatate de limeta. Lasati sa fiarba la foc domol 4-5 minute, puneti pestele facut pe gril si mai lasati inca 2 minute sa fiarba cu tot cu peste. Fierbeti intre timp si orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti impreuna pestele cu orezul si cu sosul de curry peste orez, iar la final mai stoarceti putina zeama de limeta. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta de curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]