Peste cu ghimbir si sos caramel

de laylalala in Pangasius, 23 Mai 2010 | 4579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba), circa 750 gr
  • 3-4 linguri ulei de nuci
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 2 lingurite condiment pentru peste
  • 200 ml apa
  • 70 gr zahar brun
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 lingurite ulei de nuci
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • frunze de patrunjel, pentru ornate
  • rondele de ardei iute, pentru ornate
  • orez fiert, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu ghimbir si sos caramel:

Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa.
Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de peste cu ghimbir macinat si se prajesc in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
Intre timp se prajesc semintele de susan 1-2 minute, intr-o tigaie mica fara ulei.Cand incep sa se rumeneasca, se ia de pe foc si se pun deoparte.
Se adauga in tigaia cu pestele sosul de peste, siropul de zahar, 2 lingurite ulei de nuci, sucul si coaja rasa de la lamaia, 150 ml apa si se lasa toate ingredientele sa fiarba aprox. 10 minute, fara a acoperi tigaie-ul.
Se ia tigaia de pe foc, se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii si se presara peste ele semintele prajite de susan.Se orneaza preparatul si se serveste cu orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu ghimbir si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de peste cu spanac