Pere cu sos de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 21 Aug 2010 | 3870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere tari
  • 50 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri suc de lamaie

Ptr. sos:

  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata perele, se taie in doua, li se indeparteaza cotorul, dar se lasa coditele. Se pun intr-un vas termorezistent cu partea taiata in jos.

Se da in clocot apa si se adauga zaharul, mierea si sucul de lamaie, apoi se toarna peste pere. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de aprox. 30 de minute, timp in care se stropesc perele cu sirop de cateva ori.

Se verifica cu furculita daca sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa la racit, eventual se scot pe un platou si se pun la frigider.

Se amesteca bine zaharul cu laptele, se adauga cacaua si amidonul si se fierb pana cand se ingroasa sosul amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se lasa la racit (eu n-am avut atata rabdare:D). 

Se taie jumatatile de pere in fasii pe lungime, se pun in farfurii si se desfac sub forma de evantai, apoi se stropesc cu sos si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme