Penne cu dovlecei si busuioc

de Doralinda in Penne, 12 Mar 2013 | 13719 vizualizari

 

O reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste penne
  • 400 gr sos rosii cu basilic(barilla)
  • 4 dovlecei taiati cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita usturoi ras
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 2-3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu dovlecei si busuioc:

Fierbem pastele in apa sarata. Punem uleiul intr-o craticioara sa sa incalzeasca apoi punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam putin apoi adaugam si dovleceii si calim la foc mic cateva minute dar avand grija sa nu se topeasca dovlecei, sa ramana "al dente" crocanti. Punem sare si piper, dupa care punem si sosul de rosii, amestecam si mai lasam cateva minute(15 min). Luamm cu o paleta pastele si le punem in sosul de rosii, si putem adauga si putina apa in care au fost fierte pastele, amestecam putin si mai lasam cca 5 min. La urma punem patrunjelul si basilic taiat marunt, amestecam iar si luam de pe foc.

Gata de servit!

TIPS-URI

1

Putem pune in farfurie, deasupra la paste, putina branza gen feta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu dovlecei si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

loredanaaa 1

12.03.2013, 23:14

bune paste.Aici in italia se fac in fiecare zi dar am noroc ca le fac cam o data pe saptamana

Doralinda 1

13.03.2013, 08:39

De ce loredana, nici tu nu prea le ai cu pastele?! stiu, italienii cu asta traiesc! Langa ei sunt si eu!

Bya Ralu 1

09.09.2013, 09:53

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne Viena