Pavlova cu fructe de padure

de Catalina L in Dulciuri, 6 Feb 2016 | 3038 vizualizari

 

Astazi 6 februarie este Ziua nationala in Noua Zeelanda - Ziua Waitangi.
Cu aceasta ocazie va prezint desertul lor traditional- prajitura Pavlova- un deliciu.
 
Pavlova este o prajitura devenita traditionala in Australia si Noua Zeelanda, tari ce isi disputa originea desertului. Este un desert usor, avand o baza de bezea umpluta cu frisca si ornata de obicei cu fructe de padure sau kiwi.
Prajitura a fost creata ca un omagiu adus balerinei Anna Matveyevna Pavlova, in timpul turneelor ei din anii 1920, in Australia si Noua Zeelanda. Desi reteta este relativ noua, nu se stie cu certitudine cine este inventatorul ei.
Conform biografiei Annei Matveyevna Pavlova, scrisa de Keith Money, desertul a fost creat de catre chef-ul unui hotel din Wellington, Noua Zeelanda, in 1926, cand celebra balerina era in turneu. Forma prajiturii ar fi inspirata din costumatia ei de scena.
Tot din 1926 dateaza si o reteta de meringue (bezea) cu umplutura de fructe, publicata de E. Futter intr-o carte de bucate din Noua Zeelanda, reteta foarte asemanatoare cu Pavlova.
Conform prof. Helen Leach, antropolog culinar la Universitatea din Ontago, Noua Zeelanda, prima reteta care sa contina atat ingredientele cat si numele actualei prajituri Pavlova, a fost publicata in 1929 in Revista rurala a Noii Zeelande.
De cealalta parte, australienii afirma ca Pavlova ar fi fost inventata in 1935 de catre chef  Herbert Sachse, la hotelul Esplanade din Perth, fiind initial o prajitura consumata la ceaiurile de dupa-amiaza. Numele desertului ar fi fost stabilit in cadrul unei reuniuni unde a fost servita iar unul dintre oaspeti ar fi afirmat: „Este la fel de usoara ca Pavlova”.
sursa: foodstory.stirileprotv.ro

 

INGREDIENTE

Bezea :

  • 3 albușuri de ou
  • 55 g de zahăr pudră
  • 55 g zahăr tos
  • 1 lingura de zahar vanilat

Frisca :

  • 20 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahăr
  • vanilie pudra

200-300 g fructe de padure 1 kiwi din Noua Zeelanda :)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat.

Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.

Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Facem un cerc de cca 18 cm, apoi trasam si ridicam marginile.

Dam la cuptorul preincalzit la 110°C pentru 1h10- 1h20 minute.

Lasati-o sa se raceasca in cuptor. 

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam treptat zaharul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.

Păstrați la rece.

Montare: 

Puneti un strat fin de frisca , acoperiti cu fructe de padure.

Depuneti restul de frisca si decorati cu fructe de padure si cu kiwi-ul neo-zeelandez.

Puteti servi .

Poftă bună !!!

 

TIPS-URI

1

se poate pune si crema de vanilie- acoperiti apoi cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti