Pateuri cu peste

de Toamna07 in Peste, 5 Mai 2014 | 6008 vizualizari

 

Cei care prefera mancarurile pe baza de peste se vor bucura degustand aceste pateuri umplute cu macrou .

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 600-700 g file de macrou
  • 1 pachet aluat congelat pentru pateuri (1 kg foietaj)
  • 3 oua fierte
  • o mana de patrujel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu peste:

Intr-o tigaie, punem sa se rumeneasca pestele in putin ulei,mai mult il frigem.Cand este gata il asezonam cu sare si piper.
Ouale fierte le taiem cubulete,pestele il zdrobim cu furculita,patrunjelul il tocam foarte marunt.
Amestecam toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie.

Aluatul il decupam in patratele si asezam pe fiecare dintre ele cate o lingura de umplutura.Le impachetam parte peste parte sau plic.Marginile le vom presa cu furculita ca sa se lipesca.

Ungem pateurile cu ou batut si le presaram cu seminte de mac,susan sau in .
Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor incins pentru 30 de minute.

Vom avea niste pateuri delicioase !

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Cum filetam corect pestele :Avem nevoie de :

2

- un cutit cu lama flexibila,de dimensiune medie,bine ascutit,care sa taie usor, sa nu rupa.

3

- tocator,sub care asezam o laveta umeda sa nu alunece.

4

Cu ajutorul cutitului se face o taietura mica de-a lungul burtii.Se scot intestinele,apoi se spala pestele sub jet de apa rece,ca sa se indeparteze orice urma de sange.Se tamponeaza cu servetel de hartie.Se asaza pestele astfel incat coloana vertebrala sa fie orientata inspre tine.Se taie incepand de la spatele capului pana se ajunge la coloana vertebrala.Se rasuceste cu grija inspre coada.Apoi,cu mana pe fileu,se taie usor de-a lungul coloanei vertebrale,printr-o miscare de alunecarePentru a indeparta oasele se asaza ambele fileuri cu pielea in jos si se face o incizie oblica pe langa dunga mario din mijloc,avand grija sa nu se taie pielea.Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

05.05.2014, 23:17

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:12

Toamna07 1

12.05.2014, 17:10

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foietaje cu somon