Pateuri cu crenwurst

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 9310 vizualizari

 

Rapid si usor de facut, aspectoase si placute la gust.

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foetaj “Linco”
  • 6 bucati crenvurst (afumati)
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval
  • una legatura frunze de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crenwurst:

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol.  Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Intr-o cratita se pune uleiul si cand s-a incins, se adauga crenvurstii , se tine pe foc 15’ in care se amesteca sa nu se arda.

Se ia foaia de placinta, se intinde amestecul pe toata suprafata ei, dupa care rulam foaia si strangem aluatul la capete.

Cu ajutorul unui cutit  taiem bucatele de aprox 5cm , pe care le asezam in tava pregatita din timp (cu hartie de copt), astfel incat partile taiate sa fie cu fata in sus si in tava.

Cu ajutorul unei pensule vom unge fiecare pateu cu galbenusul ramas, dupa care vom pune pe fiecare ,deasupra, cate putin cascaval ras. Se da la cuptor pt aprox. 30’, dupa care se scot pe un servet de hartie, pt indepartarea excesului de grasime.

  Pofta buna!

TIPS-URI

1

crenwurst 

2

aluat foetaj

3

oua

4

cascaval

5

verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crenwurst" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

nadina73 1

11.04.2010, 22:43

simplu si ce gustos ,felicitari

epurasha2bb 1

15.04.2010, 17:23

5 furculitioane dela mine! exact genul meu de aperitiv! am facut si eu ceva asemanator , cochilii se cheama , dar am sa incerc si varianta ta ! super arata!si mai am o foaie de aluat asa ca i-am gasit rostul!

ralu_ca 1

19.08.2014, 15:01

buuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chipsuri de casa