Pateuri cu ciuperci

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 9324 vizualizari

 

Sau se mai numeste si joaca in bucatarie impreuna cu iubitul meu :X A fost ideea lui sa facem aceste pateuri delicioase.
Ma ajuta mereu la gatit ... sau macar la spalat vasele :))))) tot e ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 280 gr ciuperci Bonduelle feliate
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 linguri smantana 12%
  • 6-7 graunti usturoi
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura lapte
  • 12-13 alune de padure
  • 8-9 ciuperci negre
  • 20 gr unt
  • un varf de cutit sare
  • piper (dupa gust)
  • oregano(dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

La inceput se lasa aluatul la decongelat.

Pregatirea umpluturii: Se toaca marunt ciupercile si usturoiul. Intr-o tigaie se pune la incins untul apoi se adauga ciupercile la calit pentru 2-3 minute, pana se rumenesc putin. Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa inca 2 minute la calit, dupa care se pune smantana si se lasa la foc mic pana da in clocot. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust, apoi se lasa la racit.

Aluatul se portioneaza. Mai intai se taie de-a latul pe jumatate, apoi cele doua bucati se mai taie inca odata pe jumatate. La final se imparte pe lungime in patratele egale.

Se umple cu cate o lingura din compozitia de ciuperci cate o patratica apoi se impatureste cu alta (se pune deasupra si se turteste pe margini pentru a nu iesi compozitia).
O tava se tapeteaza cu foie de copt. Pateurile optinute se aseaza in tava.

Decor: Alunele de pature se pun intr-o tigaie la prajit timp de 3-4 minute. Apoi se toaca marunt impreuna cu maslinele negre. Intr-un bol spargem oul si separam albusul de galbenus. Galbenusul se bate usor si se adauga peste el o lingura de lapte.
Dupa ce am asezat peteurile in tava, cu un cutit se fac cate 3 taieturi pe fiecare in parte apoi se ung cu cumpozitia de ou optinuta. Se presare peste ele bucatele de masline si alune de pature. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute pana se rumenes.


Se servesc atat calde cat si reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

umplutura de ciuperci se lasa la racit, dupa care se pune in aluat;

2

ca si forme, se pot face si rotunde sau triunghiuri, in functie de inspiratia voastra;

3

la decor, pateurile se pot taia cu un un cutit sau puteti folosi o furculita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci