Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 9293 vizualizari

 

"Za'atar" este numele arab pentru oregano.
Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata.
"Za’atar" este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
"Za'atar" mai este cunoscuta si sub numele de" mancarea arabului sarac".
Se consuma cu lipie araba si ulei de masline; se inmoaie lipia in ulei de masline , apoi in " za'atar" si se mananca.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri( patrate)  
  • 150 grame carne de vita macinata  
  • 100 grame telemea de oaie  
  • 2 lingurite za’atar  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • seminte de pin("snobar")  
  • seminte de susan prajite  
  • seminte de chimin  
  • 1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata  
  • sare dupa gust  
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar":

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.

Umplutura de branza

Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.

Umplutura de carne

Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.

Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.

Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.

Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.

Se aseaza pateurile   astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau  seminte de susan prajit.

Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.

Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Figuri geometrice cu crema de branza