Pateu din ficat de pui (by gaby)

de mena29 in Pui, 11 Iun 2011 | 5357 vizualizari

 

Am cumparat ieri 500 grame ficat de pui,cu gandul sa-l prajesc in tigaie,sa fac niste mujdei de usturoi si mamaliguta.Cand am ajuns acasa si am spus gastii ce planuri am...dezamagire totala.Stii ca numai tie-ti place ficatul,de ce ai cumparat,ce mancare-i aia ficat prajit etc.Aha,deci asa stau lucrurile...stati ca am eu grija sa mancati ficat.Am cautat repede reteta gabytei careia de mult i-am pus gand rau si am trecut la treaba.Va spun ca s-au lins pe degete.Multumesc gaby_d :*:*:*,a iesit foooarte bun!
Am facut foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 350 gr unt
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 pahar vin alb demi dulce 
  • 2 cartofi mari
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin
  • 150 ml apa
  • 2 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui (by gaby):

Am spalat ficatul si l-am zvantat  dupa care l-am pus la prajit in putin unt,am adaugat cca 150 ml apa si l-am lasat sa fiarba  cu capac aproximativ 10 minute.

Am adaugat ceapa taiata in patru,usturoiul,vinul si am lasat sa fiarba inca vreo 10 min, dar de aceasta data fara capac,dupa care am oprit focul si am adaugat busuiocul,rozmarinul,boiaua,200 gr.unt si smantana.

Am amestecat bine si am bagat compozitia in blender.

Am pasat totul,am adaugat doar o lingura de aidon deoarece pasta nu era foarte moale si m-am gandit ca daca voi baga trei linguri se va ingrosa pea tare.

Am pus din nou compozitia pe foc si am amesecat pana s-a ingrosat,dupa care am lasat sa se raceasca.

Separat am fiert cei doi cartofi,curatati si i-am pasat bine ca pentru piure de cartofi.

Am mixat cele 150 gr.unt ramase,am adaugat cartoful si compozitia cu ficat.

Am mixat bine totul,am potrivit de sare si piper si gata.

Am pus pasta vreo doua ore la frigider dupa care am papat.

P.S.Bineinteles ca eu am probat  si asa ne racit.

Multumesc frumos gabytule,a iesit foooarte bun,o sa-l mai fac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mena29 1

14.06.2011, 21:44

Da Cris,poate fac si cand veniti voi

DIANA B 1

16.06.2011, 14:08


Mena , esti tare ...-n bucatareala , de-ai avut asa curaj mai ,copil frumos

mena29 1

16.06.2011, 21:35

Diana,draga mea...sper ca ai inteles ca fata de la avatar e fiica mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon