Pateu din ficat de pui (by gaby)

de mena29 in Pui, 11 Iun 2011 | 5514 vizualizari

 

Am cumparat ieri 500 grame ficat de pui,cu gandul sa-l prajesc in tigaie,sa fac niste mujdei de usturoi si mamaliguta.Cand am ajuns acasa si am spus gastii ce planuri am...dezamagire totala.Stii ca numai tie-ti place ficatul,de ce ai cumparat,ce mancare-i aia ficat prajit etc.Aha,deci asa stau lucrurile...stati ca am eu grija sa mancati ficat.Am cautat repede reteta gabytei careia de mult i-am pus gand rau si am trecut la treaba.Va spun ca s-au lins pe degete.Multumesc gaby_d :*:*:*,a iesit foooarte bun!
Am facut foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 350 gr unt
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 pahar vin alb demi dulce 
  • 2 cartofi mari
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin
  • 150 ml apa
  • 2 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui (by gaby):

Am spalat ficatul si l-am zvantat  dupa care l-am pus la prajit in putin unt,am adaugat cca 150 ml apa si l-am lasat sa fiarba  cu capac aproximativ 10 minute.

Am adaugat ceapa taiata in patru,usturoiul,vinul si am lasat sa fiarba inca vreo 10 min, dar de aceasta data fara capac,dupa care am oprit focul si am adaugat busuiocul,rozmarinul,boiaua,200 gr.unt si smantana.

Am amestecat bine si am bagat compozitia in blender.

Am pasat totul,am adaugat doar o lingura de aidon deoarece pasta nu era foarte moale si m-am gandit ca daca voi baga trei linguri se va ingrosa pea tare.

Am pus din nou compozitia pe foc si am amesecat pana s-a ingrosat,dupa care am lasat sa se raceasca.

Separat am fiert cei doi cartofi,curatati si i-am pasat bine ca pentru piure de cartofi.

Am mixat cele 150 gr.unt ramase,am adaugat cartoful si compozitia cu ficat.

Am mixat bine totul,am potrivit de sare si piper si gata.

Am pus pasta vreo doua ore la frigider dupa care am papat.

P.S.Bineinteles ca eu am probat  si asa ne racit.

Multumesc frumos gabytule,a iesit foooarte bun,o sa-l mai fac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mena29 1

14.06.2011, 21:44

Da Cris,poate fac si cand veniti voi

DIANA B 1

16.06.2011, 14:08


Mena , esti tare ...-n bucatareala , de-ai avut asa curaj mai ,copil frumos

mena29 1

16.06.2011, 21:35

Diana,draga mea...sper ca ai inteles ca fata de la avatar e fiica mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu ierburi aromatice