Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar.
Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit.
In zeama care a ramas se pune ceapa taiata pestisori si se fierbe 10-15 minute. Se scoate ceapa si se pune si ea la racit.
Ceapa si pestele se dau prin masina de tocat.
Se toarna 1 l ulei intr-o cratita si se pune pestele si ceapa tocate impreuna cu bulionul.
Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba amestecand mereu.
Cand uleiul a iesit la suprafata este gata.
Se pune in borcane si se fierbe in baie de abur.
Ies cam 20-22 borcane.
1
daca luati pesti mai mici aveti toate sansele ca oasele sa se sfarme atunci cand sunt fierte cu otet.
2
daca luati pesti mari va trebui sa alegeti oasele pentru ca nu se vor fierbe
3
nu lasati nici ceapa nici pestele dupa ce s-au fiert sa se raceasca in apa in care au fiert.
4
se poate pregati in orice anotimp pentru ca reteta nu depinde de legume de sezon