Pateul de somon este un aperitiv foarte rafinat, pentru care ii multumesc unei doamne foarte dragi!
Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara.
Tocam mararul si patrunjelul marunt.
Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul tavii.
Restul de somon, smantana, untul, mascarpone se pun in blender.
Se maruntesc pana rezulta o pasta.
Adaugam zeama de lamaie, sosul de hrean si mai invartim 30 secunde.
Intreaga compozitie se pune intr-un castron pentru a o condimenta cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Turnam compozitia in tavi si nivelam usor.
Deasupra presaram mararul si patrunjelul.
Dam tavile la frigider, cel putin 2 ore, inainte de a fi servit.
Se portioneaza in tava sub forma de patrate, apoi fiecare patrat se taie in triunghi.
Cand se asaza pe farfurie se pune un triunghi cu somonul in sus si altul cu verdeata in sus.
Se serveste cu salata verde.
Sa va fie de folos!
1
somonul este la plic
2
sosul de hrean din comert