Pate de ficat (de casa)

de cristinne in Mancare copii, 28 Oct 2010 | 14641 vizualizari

 

E cel mai bun pate pe care l-am mancat ! De acum nu voi mai cumpara porcariile care se vand sub denumirea de pate (cu 15% ficat...restul.. sorici slanina si alte rahaturi..bleah!)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de ficat de pui;
  • 2 cepe mari;
  • 6 catei de usturoi;
  • un pahar de vin;
  • condimente(piper, sare, nuscoara, cimbru)
  • 2 linguri smantana;
  •  150 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat (de casa):

Se dau intr-un clocot ficatii. Se taie ceapa marunt si usturoiul si se pun la calit alaturi de ficateii scursi pentru catvea minute pana se aureste ceapa usor. Se adauga paharul de vin si condimentele si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana scade sosul format.  Apoi totul se mixeaza impreuna cu untul si smantana, iar pasta obinuta se lasa sa se raceasca si se consuma intr-o saptamana maxim de preferat (se tine la frigider intr-un borcan inchis ermetic).

 E delicios!

 Va recomand acest pate in detrimentul celui cumparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gabitza_s80 1

11.12.2010, 23:38

este obligatoriu vinul?
daca da, oare pot sa-i dau si baietelului meu de 1an si 5 luni sa manance? (este inebunit dupa pateul din comert)

cristinne 1

13.12.2010, 15:25

gabitza , vinul isi evapora tot alcool cand il pui la calit impreuna cu ceapa si ficati si tot.. stai linistita ca dupa ce ca se pune putin, acesta oricum se evapora si ramane numai gustul.. dupa parera mea il poti folosi fara probleme (mai ales daca e vin de tara, fara zahar si sulfiti) dar daca ai ocazia sa intrebi un specialist s aimi spui si mie ce a zis

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu branza slaba de vaca pt bebelusi