Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2015 | 47605 vizualizari

 

De foarte mult timp ma gandesc sa fac un pate de casa. Nu sunt o mare consumatoare de pate, destul de rar se intampla sa iau unul sa mananc. Acum am preferat sa fac in casa, sa stiu eu ce pun in el, macar sa il testez. Pentru mine a fost o incercare cam grea, nu ca e grea reteta, ci din cauza faptului ca eu nu mananc ficat sau alte organe. Sincer, mi-a placut mult ceea ce a iesit si gustul, consistenta, tot. Chiar merita facut atunci cand aveti pofta si sa renuntati definitiv la cel din comert. M-am inspirat de la Laura Adamache, mi s-a parut ca este o reteta mai pe placul meu si usor de executat, doar am facut mici adaptari dupa gustul meu. Multumesc Laura!
Pentru Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficat de pui, ceapa, usturoi, galbenusuri, mustar, unt si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos
  • 550 g ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri fierte tari
  • 80 g unt de 65% grasime
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • 10 boabe de piper
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos:

Cum se prepara Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.
Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data.
Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate.
Punem si catelul de usuroi curatat, sare, boabele de piper si foile de dafin.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Cand se formeaza spuma, o luam cu ajutorul unei palete si lasam sa fiarba 30 de minute.
Dupa ce ficatelul a fiert, il trecem pe sub un jet de apa calduta, il scurgem bine si il lasam sa se raceasca.

Ficatul rece il punem la robot, impreuna cu ceapa, untul de la temperatura camerei, galbenusurile trecute prin razatoarea mica, mixam pana obtinem o pasta.
Punem sare si piper dupa gust, mustarul si cimbrul.
Mixam pentru ultima data.

Vom obtine un pate cremos. Mi-a iesit 550 g din aceasta cantitate.
Il punem intr-o caserola si il dam la rece.
Daca vreti sa il pastrati mai multe zile, il impartiti in mai multe caserole, iar deasupra puneti putin ulei de masline sau unt topit.
Sa il incercati pentru ca merita.

Poti folosi acest pate pentru a face Oua umplute cu pate, Placinta cu pui si pate de ficat sau poti alege sa prepari varianta de Pate de casa cu ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

06.11.2015, 21:29

Multumesc Daniela

FlorentinaSârbu 1

18.02.2018, 16:18

Am încercat rețeta, a ieșit super bun 😍✌🏻

Rocsi 1

19.02.2018, 19:37

Multumesc mult, Florentina Sarbu! Nu pot decat sa ma bucur!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui