Pastrav somonat la cuptor

de AlexTeacher in Pastrav, 11 Oct 2017 | 16104 vizualizari

 

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav somonat
  • 3 crengute de rozmarin
  • 3 crengute de cimbru
  • 3 frunze de salvie
  • 7 frunze de busuioc
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • cateva frunze de oregano
  • putin coriandru
  • putin tarhon
  • cca 100 ml de ulei de masline
  • 1 lamaie taiata rondele
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 100 ml de vin alb demisec
  • sare grunjoasa si piper dupa gust
  • Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:
  • 15 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 praz
  • 20 de ml de ulei de masline
  • 3 ardei kapia
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat la cuptor:

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.

Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.

Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 

Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C. Intoarce legumele si scoate-le pe rand, in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.

Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

TIPS-URI

1

Este bine ca pestele sa fie cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor