Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer

de adnia in Pastrav, 5 Aug 2013 | 6352 vizualizari

 

Din seria retetelor gatite rapid si delicioase, va mai prezint o reteteta la steamer, care a fost gata in 15. minute (fara gluma). Cu conditia sa mai aveti rabdare inca 10 minute pt. marinare:)
Doar stiti cat de mult iubesc eu steamerul si cat d mult il folosesc, asa ca il pun la treaba foarte des...prin urmare, va arat si voua ce si cum mai pregatesc repede si gustos (de fapt, pestele imi place cel mai mult gatit asa, la aburi:)
Si daca inca nu v-am convins sa va scoateti steamerul de la naftalina, iata si dovada!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 1 iaurt mediu
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 2 cm)
  • cateva frunze menta (sau 1 picatura ulei esential de menta)
  • condimente
  • 1 lamaie
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva boabe de coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer:

 

Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie).
Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala (ca si cum ar inota), se pune apa in orificiul special si se seteaza pe 15 minute.
Intre timp se pregateste sosul: se amesteca iaurtul cu menta si ghimbir ras..si cateva boabe de coriandru, pt. decor.
Dupa scurgerea timpului de stat la aburi, se scoate ata pestelui si se monteaza pe farfurie,alaturi de sos racoros de iaurt si felii de lamaie. Noua ne-a placut foarte mult!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

FlaviaD 1

05.08.2013, 14:24

Ador pastravul

alilianaa 1

05.08.2013, 14:48

Corina parca zici, nu...dincolo de toate, pastravul este un peste foarte bun..

adnia 1

05.08.2013, 17:05

multumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]