Pastravul este un peste deosebit, renumit pentru carnea sa gustoasa.
Pastravul cu legume este o reteta delicioasa cu care va veti impresiona musafirii
Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie.
Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem asamblarea in urmatoarea ordine: ceapa, morcov,ciuperci, restul de lamae si ardeiul iute, deasupra lor asezam pastravii, apoi rosiile si ardeiul gras.
Separat intr-un bol amestecam patrunjelul tocat cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de apa, turnam amestecul peste pestele si legumele din tava. Punem o folie deasupra, o perforam in cateva locuri si o introducem in cuptorul cald, pt. 20’.
Scoatem tava , indepartam folia si o mai lasam inca 10’ in cuptor pt formarea crustei.
1
pastravul l-am servit alaturi de legume si cartofii fierti la steamer. pofta buna!