Pastrama de pui

de Miha in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2011 | 9523 vizualizari

 

O reteta preparata in casa

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 frunza de dafin
  • 300 ml apa
  • cateva boabe de ienibahar
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

De cand am vazut aceasta reteta la Lena am fost convinsa ca o voi face curand si ca va placea familiei. E foarte buna, poate fi servita si calda, ca fel principal alaturi de garnitura favorita, dar si rece, ca aperitiv la o masa festiva. Singurul incovenient descurajat pentru unii ar fi timpul indelungat de macerare, dar rezultatul e fabulos.

Carnea se va marina in 2 etape.

Pentru prima etapa punem intr-un bol cu capac zaharul, sarea, boabele de ienibahar, piper si foaia de dafin. Turnam deasupra apa (atat cat sa acopere carnea foarte bine) amestecam putin sa se dizolve sarea si zaharul, adaugam carnea si punem capacul. Dam la frigider pentru 24 de ore.

Dupa 24 de ore carnea se scoate din marinada, se clateste bine, apoi se pune pe prosoape de hartie si se usuca foarte bine. Vom pregati apoi cealalta marinada. Amestecam sosul de soia, uleiul, boiaua de ardei, piperul si mierea de albine. Cu acest sos ungem bine carnea pe toate partile, punem din nou in bolul cu capac si dam din nou la frigider pentru 24 de ore ( se poate si mai putin, dar minim 5 ore trebuie sa stea in acest sos).

Fiecare bucata de carne se leaga foarte bine cu ata, pe toata lungimea, dandu-i forma de sul. Punem intr-o tava o bucata de folie de aluminiu, carnea deasupra si se da carnea la cuptor pentru cca 1 ora. Primele 20 de minute am tinut carnea invelita in folie sa se inabuse, apoi am lasat-o sa se rumenesca. Din cand in cand se stropesc rulourile cu zeama ce-o lasa carnea.

Se lasa sa se racoreasca putin, se taie ata cu o foarfeca si se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini rulouri din piept de pui si cartofi acordeon